Uherské Hradiště - NUSLE

07.12.2012 20:00

Uherské Hradiště – Nusle  aneb Historie se neptá...

7.12.-8.12.2012

Posádka výletu: Lůca B., Lůca N., Květa, Oťas, Klárka, Séťa, Háňa, Hanita, Julka, Anička, Anetka, Šlahoun

Vážení a milý příznivci nuselského volejbalu, konečně se mi podařilo vydobýt si právo napsat report z našeho utkání, takže konečně dostanete přesné informace z našeho počínání. Tentokrát jsme opět zamířili na dálný východ - na palubovku TJ Slovácké Slavie Uherské Hradiště.  A výlet to byl po všech stránkách vydařený. Měli jsme jednoznačný cíl, nepřipustit soupeři pokud možno ani set a odvést si všech šest bodů. A přesně to se nám podařilo.

Počátek příběhu našeho výletu se odehrál v pátek v brzkých odpoledních hodinách, kdy ručička venkovních teploměrů začala nebezpečně rychle klesat.  Sněhule, teplé rukavice, šála a kulich byly samozřejmostí. Nicméně nebyly bychom nuselské šťávy, kdyby nám to i přes tu zimní výbavu neslušelo. Většina z nás si ještě přibalila do batůžku pár teplých ponožek, ohřívací láhev, jégrovky a flanelové pyžamo. Květa s Hánou jsou zvyklé spát bez pyžama, prostě jen tak, chápete a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Pyžamo na výlet prostě nevezly a spaly spolu na pokoji, jen tak... zachumlané, spolu,  jen tak... Kupte si náš kalendář, bude v prodeji již za pár dní... ale to jsem trochu odbočila. :-D

Cesta probíhala docela bezproblémově, kromě toho, že venku byla fakt velká tma :-D, větší než normálně, ale nikdo kromě mě si toho nevšiml. Na místo jsme dorazili s lehčím předstihem, takže jsme měli dostatek času se aklimatizovat a zvykat si na promrzlou velikou halu.

Soupeřky začaly uplatňovat taktiku hned od začátku a bláhově si myslely, že když nám nepustí na rozcvičku hudbu, budeme ospalé a nerozhýbané. Netušily ovšem, že nuselský holky mají ve vozidlech kvalitní muziku a na závěr každé cesty hrajou ty největší pecky, aby se dostaly do varu.

Hned v úvodu utkání byla Květa vykázána rozhodčím do rozcvičovacího prostoru, který v tomto případě znamenal namalovaný kříž na zemi kdesi v dáli. To pro Květu bohužel okamžitě znamenalo, že ztratila veškerý kontakt s teamem, jak zvukový tak obrazový a museli jsme se s ní dorozumívat pomocí kouřových signálů.

Všichni se mnou jistě budou souhlasit, že při samotném utkání šlapalo všechno tak, jak má. Hráčky, které dostaly důvěru, hrály naší hru, tu a tam přišla na pomoc lavička. Šlahoun vypadal spokojeně, ani ho nebylo slyšet. Po hodince a něco bylo dohráno. S přehledem vyhraný zápas.

Po utkání jsme se ošplouchly, moc jsme se totiž nezpotily a vyrazili jsme společně na zaslouženou večeři a nějaký ten drink na počest sobotního svátku spoluhráčky Květoslavy. V průběhu večeře jsme se dozvěděli, že holky z Břeclavi se doslechly o našich krásných nových dresech a chtěly by si pořídit taky takové, tak prodaly zápas Opavě. Což nás posunulo na průběžnou druhou příčku. Po večeři šli všichni hned spát, nikdo neponocoval, nemáme to ve zvyku. Chceme plnit své cíle a nezklamat své fanoušky na dálku.

Ranní utkání mělo opět jednoznačný průběh. Všechny koncovky setů jsme měli plně pod kontrolou. Dokonce si troufám říct, že se na palubovce vytvořila velmi přátelská atmosféra mezi námi, soupeřkami a rozhodčími. Ne nadarmo jsme jeden z nejoblíbenějších teamů.  Po hodině a půl jsme byly ve sprše (tvrdé Y je tam proto, že tam už s námi Šlahoun nebyl). Ten si mezi tím vyměňoval kontakty, aby nás holky a páni rozhodčí mohli navštívit někdy v Praze. 

 

Závěrem bych ještě chtěla veřejně pochválit hradišťské diváky. Nejenom, že jich v takové zimě přišel hojný počet a vytvářeli ve velké hale skvělou atmosféru, ale zároveň bylo vidět, že fandí sportu, volejbalu rozumí a jsou šlechetní. Tak šlechetní, že se ze všech sil snažili pomáhat rozhodčím a usnadnit jim práci. Jejich výkřiky „zkaž tóóó“ jistě taky měli svůj šlechetný důvod, kterému jsme ale nepřišli na kloub.  Naše chyba. Byli opravdu príma!

 

Do konce roku máme zasloužené volno a hned na začátku ledna vyjíždíme na sokolský turnaj změřit síly s ostatními sestrami sokolkami. Poté se vydáme na horkou půdu do Opavy, kde si hodláme upevnit pozici v první trojce. Držte nám palce.

 

Všem fanouškům našeho volejbalu přejeme klidné a ničím nerušené vánoce a do nového roku jen to nejlepší!!!

 

—————

Zpět