Břeclav - NUSLE

12.10.2012 20:00
Slíbený report z druhého víkendu. Autor: Klára Velíšková:-)

Břeclav - Nusle 12.10.2012 3:1
Diváků: 94
Trenér: Šlahoun
Sestava: Lucka B., Hanita, Séťa, Oťas, Anetka, Terka, střídaly Klára, Lucka, Hanka, Bára, Libero Julka, Angie
...

Na náš druhý prvoligový mistrák v sezóně jsme cestovali do jihomoravského města, jež je vzdáleno od Brna dalších 52km jihovýchodním směrem, vyjeli jsme dostatečně brzy abychom i přes případné kolony na D1 stihly zahájit utkání včas.

Naše spanilá jízda vedla do městečka Břeclavi, kdy zhruba po necelých 3hod jízdy nás značně bolely sedací, řekněme, svaly. Cesta byla bez problémů, jelo se svižně, za což můžeme poděkovat řidičkám Háně, Lůce B. a našemu Šlahounovi drahému. Za zmínku stojí náš organizovaný první hromadný sraz, který jsme si domluvili na první čerpací stanici za Brnem. Časovou rezervu jsme měli dostatečnou a tak jsme si mohli dovolit zastávku na této pumpě, zřejmě s nejlevnějšími pohonnými hmotami v okruhu 200km od Brna. Pro příznivé ceny benzínu a nafty byla tato benzínka naprosto „zasekána“ řidiči toužící načepovat za „pouhých“ 35, 90Kč/1litr benzínu. Zkrátka zajely jsme do pravého pruhu k čerpací stanici a již 70metrů od prvního stojanu na který jsme sotva přes auta, dohlédly, jsme věděly, že není cesty zpět a jsme už dokonce zaklíněny auty přijíždějícími po nás, i když čepovat netřeba, pouze posečkat na Šlahouna jsme chtěly (který se svoji posádkou vyjížděl jako poslední), tzn. jako jediná dvě auta s plnými nádržemi a bez potřeby tankování, jsme si frontičku museli vystát. Šlo o jedinou únikovou cestu, a jistě jsme potěšily řidiče čekající za námi, když jsme kolem stojanů pouze projely. Za tuto dobu čekání Šlahoun zkracoval náš náskok v km a stáhl ho ze zhruba 50km na pouhých 10km od nás, již bylo jasné, proč se časové rezervy při našich výpravách hodí.

Dojeli jsme dobře i včas, cestou jsme však zaznamenali nezvyklý počet policejních hlídek, s radary jako supi čekali na pospíchající řidiče, kteří chtějí přijet včas na např. sportovní utkání.
Břeclavská hala je celkem velká, prostorná na všechny strany, od okrajů postranních lajn bylo dokonce až několik metrů, na druhé straně naproti vchodu lezecká stěna, takže naše zraky musely přivyknout tomuto obrovskému prostoru, na který nejsme v našem domácím prostředí Nuselské sokolovny zcela zvyklé. Obávaly jsme se zimy, ale teplo v hale bylo zajištěno velkými přímotopy oranžové barvy umístěnými zhruba v 5m výšce. Pokud jsme kolem nich neproběhly při rozcvičování svižnějším tempem hrozilo nebezpečí úžehu. Toto přivykání teplu i velkému prostoru jsme zvládly celkem rychle. Vypadalo to tak především proto, že proti domácímu týmu jsme za rachotu rovněž nezvykle početného publika fanoušků Břeclavských volejbalistek (blížil se ke stovce, včetně asi 30 dětí, které zajišťovali podávání balónů) naskočily do prvního setu velmi odhodlaně. Odhodlaně až tak moc, že jsme krásně zvítězili v prvním setu 25:15. Velmi pěkný výkon byl podpořen kvalitním servisem z naší strany – kralovala Terka K. a s pěknými kompaktními bloky, které jsme i přes značnou výškovou převahou domácích hráček dokázaly postavit, několik „dek „ v prvním setu zaznamenala Oťas i Terka K., spolu s krajními hráčkami Anetkou, Hanitou, Séťou. V poli jsme také hrály, útok se dařil, nebyl důvod se znepokojovat, ale již toto prohlášení patří do prohlášení scient-fiction, jelikož značné znepokojení přišlo hned ve druhém setu, ten jsme záhadným způsobem prohrály 16:25, dvojstřídáni U a nahrávaček proběhlo zhruba uprostřed setu, ale průběh zápasu to nijak neovlivnilo. Do třetího setu došlo na střídání Hanka J. za Séťu, která se za stavu 18:18 byla střídána opět do hry, v tomto jsme bojovaly jako lvice, jednalo se o infarktovou koncovku, střídána také Bára za Hanitu, byly jsme několikrát vzdáleny od vítězství jediným uhraným balonem, ale nakonec jsme podlehly ve vyčerpávajícím boji 27:29. Čtvrtý set se linul v duchu střídání, ale pouze na začátku setu Klára V. za Anetku, Lucka N. za Lucku B., Bára za Hanitu. Tento set jsme se držely vyrovnaně pouze do stavu 13:14 poté navyšoval body pouze domácí tým, ve tomto posledním setu jsme podlehly stejně jako v prvním 15:25. Fanoušci byli celkem hlasití a nesportovními výroky nešetřili. Do shrnutí patří to, že nám odešel do značné míry příjem a tak celkově jsme se nemohly dostat do varu, soupeřky měly 2 velmi vysoké hráčky – 190cm, které nám značně komplikovaly svojí obranou náš útok a zároveň docela úspěšně pokládaly. Co jsme ale dlouho nezažili, byli příjemní a naprosto vyspalí rozhodčí, kteří nijak negativně ani zásadně neovliňovali průběh utkání.

Po zápase jsme šli na večeři, dostali jsme jednotné menu, což nám nevadilo, pochutnávali jsme si na kuřečím mase zapečeném s rajčaty a mozzarellou, zeleninovou oblohou byl ledový salát. O tom, že se nejedná o jen tak ledajaký salát, ale o skutečně čerstvý salát se přesvědčila Bára, jelikož nalezla ve své porci ještě jiný zdroj proteinů než kuřecí maso, a to protein v podobě housenky, která se vesele pásla. Jelikož se další objevy už nekonali, tak jsme kolem 23hod odjeli na hotel, a před usnutím jsme si udělali pyjamospárty na pokoji, kde jsme se pokusili zlepšit si náladičku menším než malým množstvím vína, příjemné posezení a začátek sobotního utkání až od 11:00 sliboval lepší výkony.


Břeclav - Nusle 13.10.2012 3:2
Diváků: 42
Sestava: Lucka N., Hanka, Séťa, Oťas, Klára, Terka, střídaly Anetka., Lucka B., Hanita, Bára, Libero Julka, Libero Angie

...Ráno jsme se nasnídali, do haly pak pospíchali, utkání jsme zahájili tím, že první set jsme propálili (25:16)...
...Poté jdeme do druhého, střídání a výsledky se nesli v duchu dne i setu předešlého (25:18)...
...Anetka balony skládá, občas i velká rána, ve třetím setu zlom nastává, Oťas, Háňa, Séťa, Terka to dává (20:25), Lůca B. pěkně nahrává...
...Čtvrtým setem to jsme v klidu, pěkná hra, nervy nejsou vůbec v kýblu...
...Vypadá to velmi slibně, jdeme si teď pro vítězství, vývoj setu tie-break věstí (20:25)...
...Velké plány v pátém setu, avšak v začátku nepokořili jsme tuto metu, dostáváme 7:nula...
vlastní chyby, trochu jako kdyby lepila se na nás smůla, točíme se, stahujeme na 8:3, ale úúaaaa, nejde to dál, body stojí, nevíme co, ...ztráta bodů na začátku se ve vítězství těžko změní (15:5)...

Čekají nás však další týmy, na vítězství budeme pět ódy, rýmy..:)

Klára V.

 

—————

Zpět