VŠSK Slavia PF České Budějovice - TJ Sokol Nusle

02.12.2014 18:06

Vážení a milí příznivci nuselského volejbalu,
krátkého cestování už bylo dost, čekala nás cesta do Budějic. Dvouhodinová projížďka nepřinesla nic nečekaného a tak se nám podařilo pěkně v klídku a na čas dorazit do haly PFka. Příjemným překvapením byla i časová rezerva na vyhlídkovou jízdu po parkovišti obchodního centra.
Ale pojďme ke sportu, o ten nám hlavně jde. Do prvního setu jsme vstoupily trochu nervózně, nedařilo se na příjmu, každá si vybrala nějakou tu nepřesnost, v obraně jsme si skoro neškrtly. Domácí team vedl s přehledem jedna nula na sety. Další sety už ale byly v naší režii. Ve druhém setu rozhodovala koncovka, kdy díky dvoustřídání byla podpořena naše útočná a obraná formace na síti a mohli jsme se tak radovat ze srovnání skóre. Třetí set jsme soupeře přehrály viditelným bodovým rozdílem. Set čtvrtý byla už jen třešnička na dortu a zasloužené vítězství bylo doma. Do hry se postupně dostaly všechny hráčky a každá tak přispěla k výhře svým volejbalovým umem. Nutno říct, že utkání to bylo velice dlouhé, náročné a těžce vydřené. Fanoušci v hledišti si neužili moc krásný volejbal, ale to se někdy stává, tři body se počítají. Páteční večer se moc nevyvedl hlavnímu rozhodčímu, který podal tak špatný výkon, až nám ho bylo líto a proti našim zvyklostem jsme na něj po utkání ani nereagovali, naštěstí totiž pískal blbě na obě strany stejně.
Sobotní utkání přineslo o poznání pohlednější volejbal než v pátek, dokonce podpořené i pochvalou za pěknou hru od rozhodčích. V prvním setu jsme byli šťastnějším teamem my. Ve druhém setu se ale naplno rozehrála domácí univerzálka podpořená levorukou smečařkou a bylo zaděláno na problém. Šlahoun reagoval střídáním, bohužel ani to nepomohlo. Stav se srovnal na 1:1. Ve třetím setu jsme si hned na začátku vytvořili náskok a ten postupně navyšovali, dařilo se hlavně na servisu. S přehledem 2:1. Čtvrtý set byl dramatický od začátku do konce. Na domácí univerzálku jsme byly krátké a domácí nahrávačka využila její formy naplno. Rozhodovala nakonec koncovka, kde jsme nejtěsnějším možným rozdílem prohrály, a šlo se do tie-breaku. Pátý set jsme si však pohlídaly a od začátku jsme tahaly za delší konec. Nepřipustili jsme tak senzaci a roli papírového favorita jsme splnili. Sobotní rozhodčí mile překvapili, byli přísní, ale spravedliví. Na Budějice zázrak .
Šlahoun nám dokonce na oba dva dny zařídil i fanouška do hlediště a tak ani o fantastickou atmosféru nebyla nouze.
Z Budějovic si odvážíme 5 bodů a těšíme se na vás tento víkend v domácí hale na posledním letošním utkání proti teamu z Rokycan. Očekáváme vyrovnané utkání a rádi vás uvidíme. V pátek čus.

—————

Zpět