NUSLE - Břeclav

30.11.2012 20:00

Nusle - Břeclav 30.11.2012 3:0 (15,17,18)
Diváků 15 + 1 pes
Trenér Šlahoun
Sestava: Lucka B., Hanita, Séťa, Oťas, Anetka, Klára P., střídala Květa
Libero Julka
První zápas s Břeclaví se nám vysloveně vydařil. V pátek jsme poprvé nastoupili ve zcela nových dresech značky Errea, která se tak spolu s Bendy´s barem stala naším hlavním sponzorem, za což tímto znovu děkujeme. Nemohli jsme se rozhodnout mezi modrou a červenou barvou, tak máme nakonec černé, které sluší opravdu všem. Dresy se líbily natolik, že si nás přišel vyfotit i sám trenér hostí.
Z počátku zápasu ještě nebylo jasné, jestli velký rozdíl ve skóre v náš prospěch není způsoben nerozehraností hostujících hráček, které přijely z daleka a teprve si zvykaly na naši halu (a trochu nám záviděly ty dresy). Pak už to ale bylo jasné. Vyladila se nám forma tak, jako ještě v tomto ročníku nikdy. Anetka neztratila fazonu a stejné bomby jako na tréninku dávala i v zápase, dařilo se smečařkám, bylo dobře přihráno i nahráno a občas jsme přihodili nějaké to eso na servisu. Oťas držela hrdě prapor blokařek jako polařek a dokázala, že být blokařkou neznamená automaticky být kopyťákem v poli. Dojem mírně pokazila její nahrávka na Šlahouna, ale pak jej zase napravila skvělými servisy, jak je už ostatně dobrým zvykem.
K vidění byly i zajímavé momenty jako třeba Anetčino podání, které dvakrát poskočilo na pásce, než se překulilo na druhou stranu sítě. Přálo nám i štěstí, ale to většinou, stejně jako v tomto případě, přeje připraveným.
Řady našich fanoušků doplnil i pes, který hru ze začátku velmi zaníceně sledoval ze spod zapisovatelského stolku, až ho druhý rozhodčí musel trochu usměrňovat, neboť se už moc přiblížil ke hřišti a navíc se rozhodčí nemohl zbavit pocitu, že mu někdo dýchá na záda. Zápas probíhal tak jednoznačně, že ve třetím dějství usnul (pes).
Nusle- Břeclav 1.12.2012 2:3 (-28,-20,22,8,-7)
Diváků 15
Trenér Šlahoun
Sestava: Lůca B., Anetka, Květa, Oťas, Séťa, Hanita, střídaly: Lůca N., Angie, Klárka, Háňa
Libero Julka
Sobotní zápas jen potvrdil, že v ženském volejbale je možné všechno. Břeclavanky se na nás dobře vyspaly a hned první dva sety získaly ve svůj prospěch. Pak jsme se pokusili o obrat, ve čtvrtém setu jsme jim dovolili pouze 8 bodů, ale rozhodující set jsme už nezískali. Zeptala jsem se kapitánky Lucky B., v čem vidí příčinu sobotní prohry: „Dobré poledne všem. :-) Myslím, že dneska nastoupil nějaký jiný team než včera, jinak to není možné. :-) Dneska jsme nehrály vůbec v pohodě. Bylo to opatrné a vyděšené. Hned od začátku jsme tahaly za kratší konec. Na servisu jsme ztratily jistotu, což se projevilo dobrým příjmem soupeřek, oproti tomu nám se na příjmu po většinu utkání moc nedařilo. Balóny, které jsme včera čaply, nám tam dneska padaly jak švestky. Bylo to celkově takové vlažné, na což jsme v sobotu v prvním setu zvyklé :-), ale tentokrát se to už nerozjelo. V polovině utkání začal Šlahoun postupně míchat se sestavou, což určitě pomohlo a náš výkon se zvedl. Nahrávat šla Lůca N., která přidala i pár bodů na bloku. Na účko naskočila Angie, aby pomohla s příjmem a hrou v poli a na pecku se šla místo Hanity podívat Háňa. Klárka vystřídala Květu, která potom ovšem svým výkonem v krátkém super střídání opět přesvědčila, že dneska patří na hřiště. Ve třetím setu se nově příchozí postupně dostávaly do tempa a třetí set už byl náš v poměru 25:22. Vidina breaku nás všechny dostávala do varu, takže i lavička začala být slyšet. Čtvrtý set už to jelo tak jak má. Přihráno, nahráno, složeno, eso, blok. Dovolily jsme soupeřkám jen velmi málo, 25:8. Proto je opravdu velká záhada pátý set. Břeclavanky evidentně rychle zapomněly na výprask ze 4. setu, neohroženě nastoupily na hřiště a my jsme na jejich servis nestačily. V tie-breaku jednoznačně rozhodl příjem. My na dnešní utkání, doufám, hodně rychle zapomeneme a zkusíme příští týden v Hradišti navázat na náš výborný výkon z minulých kol. A teď už musím do sprchy, nebo mě pani ve vrátnici rozkouše :-). ´´
Po tomto víkendu tak držíme třetí místo v tabulce v závěsu za Břeclaví a příští víkend si chceme zajet do Uherského Hradiště pro plný bodový zisk.

Lucka M.

—————

Zpět