NUSLE - Brno

05.10.2012 20:00

Nusle-Brno 5.10.2012   0-3

Diváků 15

Trenér Šlahoun

Sestava: Lucka B., Hanka, Séťa, Oťas, Anetka, Květa, střídali Klára V., Lucka, Klára, Hanita, Lucka M., Libero Julka

Novou sezonu jsme zahájili domácím zápasem proti hostujícímu celku z Brna. Navzdory předchozímu rozhodnutí, že zápas budeme hrát za pološera jako na tréninku, nám nakonec v hale rozsvítili letos zcela nová stropní svítidla a naše hra rázem dostala nový rozměr, což bylo jasné hned při rozcvičování, kdy trefených míčů oproti tréninkům značně přibylo. Navíc jsme zjistily, že i za světla jsme docela pěkný tým.

Do varu nás již od začátku dostala slušně prohřátá hala, když za venkovní teploty 20 C byly sálající radiátory možná už příliš velkým luxusem. Nálada v týmu byla výborná, nejlépe naladěný (až veselý) byl na první zápas Šlahoun. Na začátku zápasu sice (zřejmě pod vlivem oslnění stropním světlem) napsal sestavu na papírek vzhůru nohama a na hřišti se pak muselo trochu točit, ale dále pak ovlivňoval zápas spíše pozitivně.

Nutno říci, že soupeřky přijely v silné sestavě. Za všechny můžeme jmenovat účastnici olympijských her v Londýně Hanku Klapalovou, jejíž útok a zejména blok byl tak trochu z jiné ligy. Vývoj zápasu byl od začátku přes náš kvalitní a bojovný výkon bohužel ve prospěch soupeřek. Pan rozhodčí se pěkně uvelebil v naší vyhřátě hale na empajru a v průběhu zápasu lehce podřimoval. Z jeho pohody ho nevyrušil ani učebnicový dvoják Lucky B., při které nejen soupeřky, ale i sama Lucka přestala hrát, rozhodčí však hru nepřerušil a tak Séťa zaznamenala přímý bod z bagru přes. Poté, co se rozhodčí probral a vše probral mezi sety s dolní rozhodčí, jal se svou chybu kompenzovat. Bohužel si vybíral nevhodné chvíle, kdy byl např. míč evidentně v autu, nebo páska soupeřek byla nepřehlédnutelná. Nelze s jistotou říci, co ještě byla kompenzace a co už zase zanoření do dřímoty, protože sporných rozhodnutí bylo poněkud víc, než je zvykem. Nutno ale uznat, že soupeřky podaly dobrý výkon a zaslouženě zvítězily.

Nusle-Brno 6.10.2012   1-3

Diváků 55

Trenér Šlahoun

Sestava: Lucka B., Hanka, Séťa, Oťas, Anetka, Klára, střídali Terka, Lucka, Hanita

Libero Angie

 

Do druhého zápasu nastoupily soupeřky bez své hlavní hvězdy Hanky Klapalové a výškový průměr na bloku se jim tak snížil o 30 cm, což naší hře jenom prospělo. První set se nám bojovným výkonem na útoku i v poli a pár esy na servisu podařilo vyhrát. Servis nám vycházel i ve druhém setu, hodně es zaznamenala Séťa i Oťas, v poli jezdila Angie a Sétě se dařilo i na útoku. Druhý set dospěl do velmi vyrovnané koncovky, kterou jsme bohužel do vítězného konce nedotáhly. To nás trochu zlomilo a další dva sety již byly v režii hostujících hráček. Soupeřky vynikaly hrou v poli a v jedné výměně si Hanka zasmečovala asi desetkrát, což si následně vyžádalo time-out a střídání v rámci zachování jejího zdraví.

Šlahoun se v závěru zápasu ještě snažil trochu zamotat soupeřkám hlavy a nasadil Oťase na účko. Oťas sklidila velké ovace nadšeného publika, jehož řady se značně rozšířily příchodem dvou týmů basketbalistek a jejich příznivců, které hrály po nás. Po úspěšném útoku se Oťas pokusila o útočný bagr těsně za síť, což se povedlo, ale balon zapadl za síť už na naší polovině. To však již na výsledku zápasu nic nezměnilo a přes ještě zlepšený výkon oproti pátečnímu duelu jsme soupeřkám podlehly 1:3. V nuselské hale byl však k vidění pohledný a kvalitní volejbal, což je na začátek sezony dobrá zpráva.

Lucka M.

—————

Zpět