NUSLE - Rokycany

08.10.2013 15:21

4.10.2013 18:00

Vážení a milý příznivci nuselského volejbalu, stromy už se začínají zabarvovat, sluníčko přestává pálit, dny se zkracují a to pomalu ale jistě znamená, že nová sezóna je za dveřmi. Tyto dveře se tradičně otevřely první říjnový víkend. A tak jako skoro každý rok, i tentokrát s teamem z Rokycan na domácí palubovce. Vypadá to, jako by na svazu ten rozpis utkání ani ...nelosovali, jinak si nedovedeme vysvětlit opakované premiérové zápasy sezóny právě s tímto teamem. Ale ať si to losují nebo ne, nám je celkem jedno, koho nám na začátek předhodí. Naše letní příprava byla velice náročná a na novou sezónu jsme velice dobře připravené. Což se ukázalo hned v prvním utkání.
Do prvního utkání jsme vstupovaly plni odhodlání, nadšení a chuti zvítězit. Tak trošku jsme se i chtěly předvést před novým asistentem Pavlem Třešňou Třešňákem, který se k našemu teamu připojil v září. Chtěly jsme mu ukázat, že nejsme jenom skupinka hezkých tvářiček a pěkných pevných postav, ale že taky umíme hrát volejbal. Na Rokycany jsme hned v prvním setu vlítly a nenechaly jsme je ani nadechnout. Bojovnou hrou jsme dotáhly do konce i druhý set a vedly jsme 2:0 na sety celkem hladce. Všechno se dařilo, na servisu jsme hrály odvážně, důsledně jsme vykrývaly, čapaly v poli, nekompromisně jsme útočily a ani blok nebyla žádná výjimka. Nebyly bychom ale holky z Nuslí, kdybychom neudělaly trochu drámo pro diváky. Chceme, aby si užili trochu napětí a co nejvíc volejbalu. Ve třetím setu jsme trochu povolily koncentraci a přestalo se dařit ve všech herních činnostech. Na účko vystřídala Angie, proběhlo jedno rychlé dvojstřídání a přesto se nám nepodařilo dílo dokonat. Rokycany chytly druhý dech, vyšlo jim snad všechno, na co sáhly a začaly nás pomalu přehrávat. Ve čtvrtém setu jsme pořád tahaly za kratší konec, pořád jsme ztrácely pár bodů, Rokycany hrály čím dál líp a my jsme se držely zuby nehty. Přibližně ve dvou třetinách setu došlo k několika sporným výrokům rozhodčího, rozdalo se pár karet na straně Rokycan, po chvíli následoval sporný výrok na naší straně. Obě strany byly trochu ukřivděné, obě trochu naštvané, ovšem Rokycany vedly 23:18 a mohly být více v klidu. Vše nasvědčovalo tomu, že nás čeká tiebreak. Za stavu 19:24 šla na podání Květa. Nikdo ještě v tu chvíli nevěděl, co nás všechny čeká. Ale na hřišti bylo cítit odhodlání. Nikdo neměl hlavu svěšenou, všichni chtěli bojovat. Každá hráčka na síti chtěla zablokovat, každá hráčka v poli chtěla čapnout. Ze zákulisních informací vím, že ani Květa se nerozhodla tento set věnovat soupeřkám. Její šňůra začala jak jinak, než esem. Následovalo eso druhé, 21:24. Třetí servis soupeřky s problémy přihrály, ale jejich hlavní smečařka byla zastavena nuselskou zdí, 22:24. Další skvělý servis, náhra opět na kůl, Angie skvěle čapla děsnou pecku po lajně a Séťa s přehledem zaútočila na zem, 23:24. Teď se lámal chleba, Květa si toho byla vědomá, věděla, že teď musí dát. A dala. Soupeřky výborně přihrály, sehrály signál opět s jejich hlavní smečařkou, ale naše bránící hráčky se nenechaly nijak zaskočit a vystavily opět neprůstřelnou zeď, 24:24. Květa na podání opět nezklamala, rokycanská nahrávačka vyslala super střelu na kůl, než se všichni stihly vzpamatovat, jejich hlavní smečařka s tím opět štípla nechytatelně do lajny, kde se to jen odrazilo a někde mezi tím vším pískl rozhodčí a neuznal nečisté pinknutí, kterých měla nahrávačka soupeře za celé utkání nespočet, 25:24. Poslední bod byla třešnička na dortu našich blokařek. Květa opět podržela na podání, nahrávačka se konečně rozhodla hrát středem a Monča skvělým blokem smazala Rokycanské naděje, 26:24.
Přesto, že utkání bylo zprvu rozehrané na 3:0, myslím, že fanoušci nám v závěru utkání náš prohraný třetí set odpustili. 3 body doma!!!!

3:1 (20,19,-22,24)

 

 

 

5.10.2013 10:00

Druhé kolo s teamem Rokycan bylo ve znamení „dokážeme, že to včera nebyla náhoda“. Únava po pátečním utkání se nedostavila. Další důkaz naší skvělé letní přípravy a regeneračních účinků vítězného pátečního piva . Při poradě nám náčelník Šláha připomněl, že víme, co hrajou a asistent Třešňa nás nabádal, ať hrajeme odvážně a připomněl nám, že dnešní utkání bude mno...hem těžší než to včerejší. K našemu překvapení nenastoupila nejlepší a nejúdernější hráčka Rokycan. Bohužel se nám nepodařilo v zákulisí zjistit, zda to mělo spojitost s páteční koncovkou setu nebo zda se jednalo o nějaké zranění. Od začátku utkání jsme byli odhodlanějším teamem a dařilo se nám více pokládat balóny. Celé utkání mělo poměrně hladký průběh. Jedinou slabou chvilku jsme si vybraly přibližně v polovině 2. setu, kdy jsme prohrávali o čtyři body, ale Květa na podání opět dokázala pevné nervy a svým skvělým servisem nás vytáhla zpět. Dokonce i trenérské duo na lavičce vypadalo spokojeně, protože je nebylo moc slyšet. Ve třetím setu jsme si vytvořily dostatečně velký náskok a mohly jsme si tak dovolit trochu povolit koncentraci v koncovce setu.
Z prvního víkendu si tak odnášíme dva cenné „skalpy“ a celkem šest bodů v tabulce, které nás drží na průběžné první příčce.

3:0 (22,20,19)

—————

Zpět