NUSLE - Uherské Hradiště

19.10.2012 20:00

Nusle-Uherské Hradiště 19.10.2012   3-0  (8,14,19)

Diváků 30

Trenér Šlahoun

Sestava: Lucka N., Hanita, Séťa, Oťas, Anetka, Květa, střídali Klára P., Lucka B., Lucka M., Libero Julka

Po neúspěšné sérii čtyř proher v řadě jsme nemohli další domácí zápas nechat náhodě. Na předzápasové poradě koloval mátový iontový nápoj a trenérský proslov Šlahoun zakončil šibalským mrknutím, které naznačovalo, že tentokrát to je tutovka. Nevěděly jsme přesně, co tím myslel, jen jsme si všimly, že se Šlahoun s hostující nahrávačkou již na dálku zdravil srdečněji než s ostatními. Při rozcvičce nahrávačka soupeřkám posílala nahrávky rychlostí podobnou těm v brazilském národním týmu, s tím rozdílem, že létaly sotva kousek nad páskou, a smečařkám soupeřek se je nedařilo uspokojivě trefovat a umísťovat do hřiště.

Naštěstí pro nás v naznačeném trendu pokračovaly hostující hráčky i v zápase a bodů v prvním setu nasbíraly jen 8, z toho pouze 3., 5. a 6. bod daly svým přičiněním, ostatní jsme jim ze slušnosti darovaly, přeci jen jsou to hosté V dalším setu se zápas vyvíjel podobně, a pokud jsme měly slabší chvilku, soupeřky zahrály bagrem do autu, smeč do spodní pásky nebo náhru do anténky a rázem jsme zase byly v sedle. Hostující nahrávačka byla nižší až drobné postavy a samy její spoluhráčky reklamovaly její písknuté zahrání „zadní přes“ slovy, že je snad každému jasné, že nad pásku nevyskočí. Inu maličko přeci jen ano, ale ne natolik, aby se bylo třeba obávat jejího bloku v lajně. 

Před zápasem Šlahoun hostující trenérce špitnul, jestli už slyšela o tom novém pravidlu, že si nelze brát time-out mimo toho technického. Neslyšela, ale novinku vzala na vědomí a v zápase si skutečně žádné tajmy nebrala. Zápas pak hezky plynul bez zbytečných přerušení našich šestibodových šňůr a Šlahoun si pak mohl dovolit míchat se sestavou a zkoušet různé varianty pro příští zápasy.

Rozhodčí zápas příliš neovlivňovali, k malému zaváhání došlo pouze na začátku, kdy druhý rozhodčí poslal do šaten Angie jako druhé libero pro dres jiné barvy, než má libero první. Po zápase pak rozhodčí přiznal, že si toto pravidlo vymyslel, aby byla trochu legrace. Hlavní rozhodčí pak zamotala hlavu Lucka N., která při snaze doběhnout a nahrát balón z pole míč pouze tečovala a běžela dál, což se v podstatě ani nedalo uznat jako dvoják. Rozhodčí tedy počkala, až míč dopadne na palubovku a bod přiznala hostům. Přestože se tedy sudí o naše vítězství vůbec nepřičinili, investované poloviny našich honorářů jsme nelitovaly. Ostatně, čekal nás ještě jeden zápas…

 

Nusle- Uherské Hradiště 20.10.2012   3-1  (14,-23,14,11)

Diváků 15

Trenér Šlahoun

Sestava: Lucka B., Hanka, Séťa, Anetka, Klára P., Květa, střídali Angie, Hanita

Libero Julka

 

Druhý zápas se hrál netradičně od devíti a to se na nás trochu podepsalo. Ve druhém setu jsme přestaly plnit jasnou taktiku „půjčit jim míč“ a rázem to bylo 1:1 na sety. Soupeřky se tak dostaly zpět do zápasu a volejbal je začal na chvíli bavit. Přesto, že je nás v týmu více, než se vejde na soupisku, dnes nás bylo skoro až málo, nadto Lucka M. neměla k dispozici ani dres ani funkční pravé rameno a tak Šlahoun zkoušel Angie na smeč a Hanku na účko (což se ukázalo jako dobrý tah, Hanka na tomto postu zazářila, i když neradaJ). 

I ve druhém zápase jsme nakonec děvčata z Uherského Hradiště přejely 3:1 (soupeřky se nesmí urazit, my si potřebujeme po neúspěšném začátku trochu zasypat) a připisujeme si cenných 6 bodů.

Co se stalo s druhou půlkou našich honorářů nám Šlahoun odmítl prozradit, jen jsme po zápase zahlédly, jak srdečně poplácal hostující nahrávačku po ramenou… 

Lucka M.

Pozn. autorky: Podobnost některých výroků a událostí s realitou je pouze náhodná

—————

Zpět