TJ Sokol Dobřichovice - TJ Sokol Nusle

10.11.2014 13:47

Report z víkendu v Dobřichovicích očima Terky:

První zápas jsme si dokázali zkomplikovat už příjezdem. První auto, pouze s malými komplikacemi a objevením „nového“ železničního přejezdu, dorazilo na místo utkání více méně včas. Druhé a třetí auto se v páteční Praze seklo déle než se předpokládalo a přijelo postupně 30 a 20 minut před začátkem utkání. Problémům s dopravou se asi chtěl vyhnout i hlavní rozhodčí, a tak pro jistotu nepřijel vůbec. Celý zápas musel tedy odpískat mladý, asi ne moc zkušený a mírně vyděšený rozhodčí (docela krušná premiéra). Zdálo se, že jsme všechny problémy překonali a s hlavami vztyčenými jsme nastoupili do prvního setu. Začátek ale nebyl vůbec podle našich představ a než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme o 5 bodů. Poté se ale karta obrátila a na koni jsme byli my. Soupeři šli do koncovky s mírným náskokem, ale my jsme se nevzdávali. Bohužel si mladík na empiru vybral ne úplně vhodnou dobu na chybu. Po neuznání krásné smeče do hřiště byl odpískán aut a my už jsme soupeřův náskok nedohnali. Celý zápas se nesl v podobném duchu. Lepší výkony střídaly horší a my jsme neustáli nátlak domácích. Především poslední set byl dost emotivní a musím uznat, že i v „sypání“ měli soupeři převahu. Každopádně jsme nepředvedli přesvědčivý výkon, který byl posléze potrestán prohrou 3:0.

V sobotu jsme zvládli přijet všichni včas. Komplikace byly ale jinde. Dvě hráčky (Já- Terka a Síma) se potýkaly s problémy s kolenem, a tak nemohly zasáhnout do zápasu. Utkání jsme začali mnohem lépe než v pátek a soupeře moc nepustili ke slovu. První set jsme vyhráli celkem nekompromisně. V setu druhém se ale karta obrátila a tentokrát jsme tahali za kratší konec provazu my. Než jsme se stihli pořádně rozkoukat, celý set byl za námi a počítadlo ukazovalo stav 1:1 na sety. Třetí set byl, jak se říká exhibice, a po pár drobných chybách jsme vyhráli 25:9. Čtvrtý set byl z celého dne nejvyrovnanější. Ve vedení jsme se se soupeřem pravidelně střídali, ale bohužel jsme nezvládli další koncovku a čekal nás 5.set. V breaku jsme nezačali zrovna šťastně a náskok soupeře už jsme nedohnali. Prohráli jsme 3:2 a domu si vezli jen jeden bod.
Paralelně s naším utkáním se odehrál ještě jeden „souboj“, a to mezi domácími hráčkami a naší lavičkou. Protože jsme do zápasu já a Síma nemohly zasáhnout, pomáhaly jsme aspoň svými hlasivkami. To se místním hráčkám nelíbilo a začaly „sypat“ lavičce (což jsem ještě nezažila). Proběhla rychlá, ale důsledná výměna názorů, ze které si (všem dobře známá, řekla bych až slavná) domácí blokařka odnesla žlutou kartu.

Sestava:

Pátek: Lucka P., Terka, Květa, Monča, Síma, Séťa, libero Šárka; střídaly: Lucka N., Kajlí, Háňa

Sobota: Lucka N., Kajlí, Květa, Monča, Háňa, Séťa, libero Šárka; střídaly: Lucka P., Klára, Míša

Příští víkend máme díky pondělnímu svátku volný a je tak dostatek času potrénovat na druhou půlku základní části a také snad vyléčit si bebíčka. Je potřeba zase zabrat.

—————

Zpět