TJ Sokol Nusle - TJ Sokol Dobřichovice

18.01.2015 14:07

V posledním  kole základní části jsme se utkali s týmem z Dobřichovic. Měli jsme jim co oplácet a zároveň šlo i o body do druhé půlky soutěže, protože už bylo jasné, že oba týmy postupují do skupiny, kde se bude bojovat o medaile.

Tým z Dobřichovic těsně před naším utkáním opustila jeho nejlepší hráčka, která odešla do Belgie, a proto byla pozice favorita určená nám, i přes dvě porážky, které jsme si odváželi z Dobřichovic. Oba zápasy se nesly v podobném duchu, pro oko zkušeného diváka to byla dost nuda. :D Volejbal plný chyb na útoku, kdy nejvíce rozhodovalo, kdo jich udělá míň a kdo dá lepší servis. V prvních setech obou utkání jsme se se soupeřkami tahaly o každý bod, v prvním zápase jsme ztratily v půlce setu náskok 6 bodů a už bylo pozdě na to, abychom se z toho vyhrabaly. Zbytek zápasu jsme si již kontrolovaly a kvalitním servisem a obranou jsme si došli pro výhru 3:1 (-22,10,16,16). Jediný dramatický bod utkání se stal v sámém závěru posledního setu. Bohužel v posledním možném okamžiku, za stavu 24:15 pro nás, si hostující smečařka nepříjemně zranila koleno, a tak se do naší haly podívali i záchranáři. Naštěstí zprávy z druhého dne ukázaly, že se nejedná o nic vážného a že bude v pořádku. A naštěstí pro nás, nás pauza na ošetření nerozhodila a hned v následující výměně jsme si došly pro vítězství.

Sestava: Lucka P., Téra, Květa, Klárka, Séťa, Síma, libero: Julka

Střídaly: Lucka N., Háňa, Míša

Jak jsem již naznačila, sobotní zápas se odehrával v podobném duchu už od začátku, kdy se tentokrát štěstí v koncovce prvního setu obrátilo na naší stranu. Rozhodčí nasadil přísnou laťku v posuzování 'dvojáků' na nahrávce, což hostující hráčky těžko rozdýchávaly a když už nic jiného, tak si od nás odvezly žlutou kartu. Podržela nás obrana na síti i v poli a ke konci zápasu také znovuobnovený kvalitní servis. Abych řekla pravdu, tak nevím, co víc bych o tomhle zápase psala, protože to byla fakt nuda /zase/, takže jenom skóre a pár zajímavých postřehů. 3:0 (25,16,22)

Sestava: Lucka N., Téra, Květa, Klárka, Séťa, Síma, libero: Šárka

Střídaly: Lucka P., Háňa, Míša

Postřehy: Věkový rozdíl mezi naší nejstarší hráčkou (Lucka P. :D ) a jejich nejmladší hráčkou činil propastných 12 let.

                Jelikož se naši fanoušci nemohli tímto volejbalem úplně uspokojit, založili si tvůrčí kroužek pracovních činností a vyrobili si 'ruce na fandění' jako mají v Americe a zazpívali nám nové chorály. Taky nám ukázali, že na pivo není nikdy moc brzo :D

                Lůca N. s Háňou nám vysvětlily, jak je hrozný, že vždycky, když si jdou kupovat oblečení, začne se jim v kabince chtít kadit.

Těmito výhrami jsme si zajistili třetí místo v tabulce pro druhou půlku, kde se potkáme se Střešovicemi, Brnem a Břeclaví. Začínáme za 14 dní doma proti Břeclavi a oproti první půlce se utkání nejspíše odehrají v sobotu večer a neděli ráno. O přesných termínech vás ještě budeme informovat, konec hlášení. :D

 

—————

Zpět