TJ Sokol Nusle - VK České Budějovice

04.11.2014 15:07

A máme tu report z víkendu, tentokrát očima Simči: 

Ahoj, ahoj, ahoj, 

Opět Tě informujeme o uplynulých zápasech, které proběhly v pátek 31.10. a v sobotu 1.11. 

Nuže k zápasu! V pátek jsme se utkali na domácí půdě v naší krásné sokolovně v derbíčku s Madetou z Českých Budějovic. Záměrně píšu v derbíčku, protože jsme nastupovali proti sobě jako největší lídři tabulky s rozdílem pouhého jednoho bodu. Ostatní teamy jsme nechali u ledu s maximálně polovinou bodů. Do zápasu jsme vstoupili dost slušně a první set jsme hned vyhráli jako drzý holky. Nicméně je to ženský volejbal, tak jsme nechtěli měnit historii a druhý set jsme jim radši nechali. Pokračovali jsme dále a promlátili jsme se třetím setem, kde Květa dost dobře servírovala a mohli jsme si dovolit hladkou výhru. Stačilo by tedy dohrát čtvrtý set úspěšně a výhra mohla být hned naše. Raději jsme jim ale dali čuchnout v koncovce a tím jsme zasloužené pivo vedle v hospodě ještě odložili o jeden zkrácený set v breaku. Nastoupili jsme trochu vlažně, protože převaha 4-5 bodů holek z Madety zůstala až do konce zápasu. I přes jeden dobrý vzdor kde jsme se opět chytli a stav stáhli, jsme bohužel rupli 2:3. Nicméně zápas to byl opravdu dost vyrovnaný a prostě nám chybělo trochu přesnosti, kterou měl soupeř. 

Pro jistotu jsme šli načerpat nové síly vedle do domácí hospody Na Květnici a zchladili jsme si horké hlavy nějakým tím pivem. Myslím, že v tom bychom se mohli klidně utkat bez ztráty kytičky. 

Na sobotu jsme se dobře vyspali a nastoupili ve stejné sestavě jako v pátek, bohužel bez druhého trenéra. Tato sestava neměla dlouhého trvání a musela jít zachraňovat první set Kajlí hned v úvodu a nelehké pozici. Set jsme bohužel prohráli, ale náš trenér Šlahoun situaci odvážně vyřešil střídáním převážné většiny teamu a ta nezklamala a vyhráli jsme druhý set. Asi bychom měli pochválit dobré nahrávky „malé Lůci“ J S dalšími sety to bylo jako na houpačce. Přišla opět prohra a tak jsme se snažili ve čtvrtém setu ze všech sil vyhrát a dohrát si tiebreak, nicméně koncovka se nevyvedla tak jak jsme si plánovali a prohráli jsme 1:3. 

Myslím, že v obou zápasech nám dobře zahrály všechny blokařky na útoku a tím hodně pomohly k získaným setům. 

Nehodnotila bych to úplně zle, z pátečního zápasu máme alespoň bod a neztrácíme elán, budeme se snažit dál a je jasný, že tento pátek a sobotu nemilosrdně rozsekáme dalšího soupeře. Tentokrát Dobřichovice u nich, což je kousek takže doraž!!! 

Sestava pátek: Séťa, Síma, Lůca P., Květa, Terka, Klárka + libero: Julka 

Střídaly: Lůca N., Kajlí, Monča 

Sestava sobota: Séťa, Síma, Lůca P. Květa, Terka, Klárka + libero: Šárka 

Střídaly: Lůca N., Kajlí, Monča, Háňa, Oťas

—————

Zpět