TJ Sokol Nusle - VK Moravská Slávia Brno

04.03.2015 10:59

Velice stručný report z víkendu, tentokrát mýma očima. smile emoticon

Vážení a milí příznivci našeho volejbalu, fanoušci ženské krásy a oddaní fanoušci, stalo se nevyhnutelné – prostřihla jsem report. Jásejte, radujte se… (prostor pro potlesk) …… 
Můj pověstnej papír mi Séťa ve finále přečetla a díky tomu dostanete konečně pořádnou porci informací z předposledního domácího utkání. 
Náš soupeř z Brna zvládl první úkol dne, projel D1 bez úhony a včas dorazil na páteční večerní utkání. Fanoušci začali postupně zaplňovat tribuny, párkonoši a sázkaři měli plné ruce práce, hráčky se po kvalitní poradě s trenéry pustily do rozcvičky, DJ Oto pustil songy, hlavní trenér prováděl venku dechová cvičení, asistent hledal informace o soupeři na internetu, bubeníci si rozbalili fungl nové paličky a zopakovali si nacvičené skladby a zapisovatelka si otevřela první pivo. Všechno prostě šlapalo jak má. 18:00 písk a jdeme na to. 
Hned od začátku bylo jasné, že „nenápadné“ soupeřky nebudou lehkým soupeřem. Kvalitním servisem a pečlivou hrou v poli získaly naši pozornost a vedení v prvním setu až do koncovky. Pak ale přišlo posílení na síti v podobě dvoustřídání. Květa sebevědomě začarovala na podání, podpořená Kajlí, z které se stala nepropustná zeď, a svými čtyřmi servisy nám dala šanci. Koncovka už pak byla v naší režii. Trochu jsme zpomalily jejich rychlé tempo, přečetly si je a daly najevo, kdo bude ten večer dominovat. První set 25:21. 
Ve druhém setu jsme začali šňůrou na podání a kvalitní obranou, která nás neopouštěla po celý set. Do koncovky jsme šly rozjeté za stavu 23:17. Zdálo se být vše tak jednoznačné, že jsme to nakonec trochu, pro diváky, zdramatizovali (to měkké i je tam schválně smile emoticon ). Vše ale dobře dopadlo, nikdo nebyl napaden a šlo se pro tři body do třetího setu. S přehledem vyhranej set 26:24.
Třetí set jsme nezačali šťastně a prohrávali hned v úvodu o 5 bodů. Klára ovšem nedovolila soupeři takový bodový odskok a perfektním servisem dotáhla bodový stav. Její famózní páteční formu ocenil i trenér a dopřál jí střídání, aby jí mohli všichni fanoušci zaaplaudovat a ona si tak užila svou zaslouženou chvilku slávy smile emoticon. Body se pak přelévaly rovnoměrně na obě strany, koncovka ale opět ukázala, že jsme kvalitnějším teamem. 25:21
V pátek soupeřky z Brna předvedly dobrý výkon, nedělaly chyby, kvalitně servírovaly a velmi dobře bránily v poli. Naše vítězství tak bylo vybojované a zasloužené. Pochvalu zaslouží některé hráčky na servisu, blokařky, které sehrály velmi kvalitní utkání ve všech směrech, Terka, která pro team získala svým útokem nejvíce bodů a nakonec Šárka, která čapala jak divá 

Sestava: Lůca P, Květa, Síma, Terka, Klára, Míša, Šárka
Střídání: Lůca N., Kajlí, Monča, Séťa

Se sobotním infem to bude trochu horší. Můžu vám vyprávět co je u Helči nového, jakou má malá Míša pěknou žlutou mikču, jak děsně je roztomilá… ale to vás asi moc nezajímá. Tááákže, povim, co vim nebo co mi řekli, abych napsala smile emoticon
Šlahoun přijel pozdě! Pokuta! Nahlásil to sice už v pátek, ale nezájem. 
Soboty hrajeme poslední dobou líp než pátky, ani brzká 9. hodina nás nezastaví, tak hurá na ně. Vítězná sestava se nemění, to dá rozum, naskočila šestka, která v pátek skončila a byla k nezastavení! Teda až na pár tajmů a střídání smile emoticon. První set probíhal hladce. Brno evidentně nemá soboty lepší než pátky a nastoupilo hodně vlažně. Jejich hemživost se snížila na polovinu, na útoku chybovaly a náš skvělý servis je prakticky k ničemu nepustil. Od začátku jsme si drželi bodový odstup, který postupně rostl. Za koncovou čárou to pomalu ale jistě začala rozjíždět Séťa s Mončou a ani Lůca nezůstala pozadu. Set na rozehřátí, v pohodě 25:19. 
Druhý a třetí set už byla nuselská bodová smršť. Soupeřky se nedostaly téměř k ničemu a když, tak odevzdaly bod nevynucenou chybou, kterých udělaly v sobotu požehnaně. Držely jsme si kvalitní servis, který podpořila od druhého setu i Olina se svým pověstným medžikem smile emoticon. Síma přes noc dokonce vymyslela taktiku na blok a přidala pár nekompromisních zájíců nad sítí. Julka jezdila v poli a předvedla několik pěkných zákroků. Byla tak při chutí, že i když nemusela, (Síma zrovna vystavila neprostupnou zeď) stejně tam jen tak pro diváky hodila brutální rybu a předvedla čaping na nečisto. Oťas zase jako důkaz toho, že se neustále pohybuje po špičkách a je kdykoli připravená vyrazit směrem k balónu, lehce přepadávala dopředu a jednou to skoro vypadalo, že předvede originální kousek-nahrávka v šipce smile emoticon. Díky Oťas, protáhla jsem si slzné kanálky smile emoticon. Háňa s Klárou naskočily do třetího setu a přidaly se formou ke zbytku teamu. Na všech postech se dařilo, lavička fandila, dokonce i trenéři vypadali spokojeně. Výsledkem bylo hladké vítězství 25:16 a 25:12.
Soupeřky v sobotu předvedly nekvalitní výkon a výhru nám velice usnadnily, ale to nic nemění na tom, že to bylo vybojované a důležité vítězství. Další tři body doma.

Sestava: Lůca N., Terka, Monča, Síma, Séťa, Květa, Julka
Střídaní: Lůca P, Háňa, Oťas, Klára, Míša

Z řad fanoušků nás svojí již druhou návštěvou v sezóně překvapila paní Květa, která přišla tuto sezónu přesně o dvakrát víc než normálně. Dalším překvapením byl sportovní scout a lovič talentů z Číny Páňa. A úplnou novinkou je sympaťák a odborník na regeneraci po večerních zápasech Tomáš.Je vidět, že naše popularita ještě nedosáhla vrcholu.

Samozřejmě nesmím zapomenout na naše obvyklé skvělé fanoušky v čele s Kubou a Láďou. Jejich bubínkování se nám libí a pomáhá k výhře. Díky kluci.

Přijďte všichni 6. a 7. března na poslední domácí utkání sezóny, protože kdo ví, které legendy už třeba příště neuvidíte…

 

Zdraví Lůca P.

—————

Zpět