TJ Sokol Nusle - VŠSK Slavia PF České Budějovice

11.10.2014 17:35

Ve dnech 10. a 11.10 jsme doma hostili PF České Budějovice. Taktiku na soupeřovu hru jsme si předem stanovili, protože soupeře už dlouhodobě známe. Začátek prvního zápasu byla tzv. oťukávačka, každý chvilku tahal pilku, ale nakonec jsme vyhrály první set v poměru 25:21. Druhý set se vedl v podobném duchu jako první, až v koncovce se nám podařilo uniknout, a byl z toho druhý vyhraný set pro nás 25:20. Ve třetím setu soupeř trochu povolil a my jsme si mohly vytvořit menší odstup a dovést zápas do zdárného konce. Třetí set jsme vyhrály 25:18 a měly po prvním hracím dnu 3 body v kapse.

Druhý den v 10 hodin ráno jsme se odpočaté a s elánem vrhly do druhého zápasu. Začátek byl velmi vyrovnaný až do stavu 15:15, kdy Monča přišla na podání a střihla jim tam 3 esa. Tím jsme si vytvořily náskok a už ho nepustily - první set skončil 25:19. Druhý set (25:12) a třetí set (25:16) už byly o něco snazší, soupeř často tvořil chyby a my jsme mohly jít snadno do trháku. V naší hře bylo ale také velké množství chyb, na kterých budeme určitě pracovat. Ve třetím setu, který byl taky zpočátku dost vyrovnaný, se na servis dostala Kajlí a měla výbornou sérii 8 podání. To podpořily ostatní hráčky dobrou hrou v poli i na síti a výhra byla zaručena a 3 body opět doma.

V obou dvou zápasech se potvrdilo, že musíme hrát stále koncentrovaně a nepolevit, protože se soupeřem jako je PFko lze snadno ztratit hlavu. V průběhu obou dvou zápasů se na hřišti vystřídaly všechny hráčky a kouč Šlahoun prohlásil, že jsme všechny podaly vyrovnaný výkon. 

Sestava 1. zápasu: Lucka P., Terka, Květa, Oťas, Séťa, Simča, libero: Julka/Šárka
střídaly: Lucka N., Míša

Sestava 2. zápasu: Lucka N., Terka, Oťas, Monča, Séťa, Simča, libero: Šárka/Julka
střídaly: Míša, Kajlí

—————

Zpět