TJ Tatran Střešovice - TJ Sokol Nusle

15.02.2015 22:50

Report ze zápasu proti vedoucímu teamu tabulky Střešovicím očima Květy. 

Konečně jsem prohrála střižbu a můžu se pochválit, trochu jsem byla nervózní, když se druhá půlka sezóny blíží ke konci! wink emoticon

Zápasy proti Střešovicím se nesou více méně v přátelském duchu. Přestože většinou zřejmě nejsme favoritem zápasu, není pravidlem, že holky ze Střešovic vždy vyhrají. Jejich družstvo se dost obměnilo a hráčky – stálice z různých důvodů nehrály. Jejich team byl, podle mého názoru, nejvíc hratelný za poslední roky. 
Naše teamová nálada byla pozitivní, protože se dal očekávat pěkný volejbal. Nepřipouštěly jsme si ani fakt, že s námi nebyla Séťa, Oťas a Šárka, byly jsme rozhodnuté bojovat. 
Bohužel opak byl pravdou. První set jsme byly ještě plné elánu a soupeře jsme nenechaly se příliš rozehrávat, bohužel i tak dobře rozehraný set s téměř jasným výsledkem, kterým byla naše výhra, jde prohrát. Soupeř dotahoval a my nebyly schopné set vítězně dokončit. Takže jsme ruply 26:28 a to jenom vlastními chybami, které se neodpouští, a to především v koncovce. Jak ohodnotil Kuba, byly jsme jako žákyně. Druhý set jsme se jaksi nechytly už od začátku a skončil za stavu 15:25. Jak říká Třešňa, je tak těžký dělat body pro sebe a zároveň pro soupeře, ale my jsme silný team a i tohle jsme bohužel zvládly unsure emoticon Třetí set jsme se trochu vzpamatovaly a dokázaly soupeře zatlačit na chvíli do kouta, což bylo odměněno výhrou 25:22, čtvrtý set se stejným počtem bodů byl opět prohraný. Páteční výkon nechci ani komentovat, hrály jsme hrozně ve všech herních činnostech, nedařilo se nám na bloku, na příjmu a tím pádem bylo těžké zaútočit. O počtu zkažených servisů ani nemluvím, takže do soboty bylo jasné jediné: Teď už se jde jen odrazit ode dna. Hrály jsme špatný volejbal, ale na naši obhajobu nutno dodat, že soupeřky taky, skoro to vypadalo jako závod, kdo udělá víc chyb. Za páteční výkon se omlouváme fanouškům a zároveň děkujeme, že i přes slabé chvilky a výkyvy ve výkonech nám zachovávají přízeň. Za to palec nahoru alespoň pro ně. 

Sestava pátek: Lůca P., Tereza, Simča, Míša, Monča, Květa a Julka. 
Střídaly: Klára, Háňa, Kajlí, Lucka N.

Sobota byla o něco náročnější, zápas začínal už v 9:00 hodin, to znamená v 8:00 na kurtu, což není žádný med. Mně se přes noc vybil telefon a jen zázrakem jsem se v ukrutných 7 hodin probudila sama, to samé se stalo Šláhovi a byl bez snídaně (hodně zlý), pani P. si zas zapomněla klíče a musela se vracet a celkově to vypadalo na smolný den. Opět se ukázalo, že nemusí být vše tak hrozné, jak se na první pohled zdá. První set jsme se se Střeškama tahaly doslova o každý bod. Dokonce se nám podařilo zamotat si v koncovce postavení a tak jsme soupeři připsaly bod do koncovky kvůli vlastní nepozornosti. Každopádně jsme měly víc štěstí než při pátečním utkání a podařilo se nám zvítězit 25:23. Druhý set jsme se rozjely. Květa na útoku sto procent ve spolupráci s paní P. (údajně reporty nikdo nečte, takže mám šanci se pochválit grin emoticon – nesuďte mě! Prostě mi dejte míč a jděte se radovat! ;-D ) Jak řekl Třešňa, jako Jágr a Eliáš (fanoušci hokeje pochopí). Druhý set skončil naší výhrou 25:15. Dobře jsme přihrávaly, lépe blokovaly, dokonce jsme i dávaly servisy grin emoticon, objevily se tam dokonce série podání, které byly odměněny důležitými body a taky značně znepříjemňovaly život přihrávajícím soupeřkám. Když se daří servis, daří se skoro ve všem, takže se nám usnadnila situace na útoku a celkově jsme mohly hrát ve větší pohodě a soustředit se jen na vlastní výkony. Soupeřky jsme také zřejmě rozhodily tím, že jsme odmítly dělat body i za ně a začaly kazit. Ani sluníčko, které znepříjemňovalo polovinu hrací plochy, nás nezastavilo. I třetí set jsme soupeřkám naložily a to s konečným výsledkem 25:12. Snad holky přijely autobusem, protože tahle kláda se do auta rozhodně nevešla wink emoticon Trenér domácích – Vlasta – se nás snažil zastavit třetím timem, za což dostal kartu. Dobře mu tak, vždyť bylo naivní myslet si, že tímhle zoufalým pokusem jde zastavit rozjetá lokomotiva! Mezi trenéry to lehce vřelo, ale mezi hráčkami panovala, řekla bych, spíše přátelská atmosféra. 

Sestava sobota: Lůca P., Tereza, Simča, Míša, Klára, Květa a Julka
Střídaly: Monča

Za víkend sečteno a podtrženo máme na kontě cenné tři body.

Snad jsem na nic a na nikoho nezapomněla (klidně se připomeňte), v sobotu jsme byly pěkné a předvedly pěkný volejbal, na to myslete a pátek vytěsněte! Tímto vás všechny zároveň zvu na další domácí zápas, ve kterém se utkáme proti teamu MS Brno. Děkujeme za přízeň a budeme se těšit na dalších vyhraných zápasech! K.

—————

Zpět